در کارخانجات شیشه سازی، از درجات مختلف سیلیس برای ساخت 7 نوع شیشه استفاده میشود که شامل موارد زیر میباشند:
- شیشه های نوری و چشمی: برای ساخت این نوع شیشهها از سیلیس درجه 1 استفاده میشود. شیشه های نوری در عینک های آنتی رفلکس که محافظ چشم در برابر اشعه ماورای بنفش میباشد، استفاده میشود. شیشههای نوری برای ساخت عدسیهای بکار رفته در میکروسکوپ و فیبرهای نوری استفاده میشوند.
- شیشه های تزئینی و کریستال ها: در این شیشه از سلیس درجه 2 به همراه اکسید سرب (24 درصد وزن شیشه) استفاده میشود. میزان سختی این شیشهها پایین است و امکان تراشکاری بر روی آنها وجود دارد. اما به دلیل وجود اکسید سرب، ضریب شکست نور در آنها بالا بوده، در نتیجه باعث درخشندگی این شیشهها میشود.
- بوروسیلیکات: این شیشهها از سیلیس درجه 3 به همراه اکسید بور ( بیش از 13-12 درصد وزن شیشه) ساخته میشوند. سیلیس بکار رفته در این شیشهها بین 80-79 % میباشد. ظروف آزمایشگاهی مثل بشر، لوله آزمایش و …، ظروف خانگی و صنعتی در این گروه قرار دارند.
- ظروف نگهداری بی رنگ و شفاف: در این شیشه از سلیس درجه 4 استفاده می شود. مثل ظروف نگهداری غذا.
- شیشه های تخت و صاف: این شیشهها از سیلیس درجه 5 ساخته می شوند. این نوع شیشهها بعد از بیرون آمدن از کوره، در مذاب قلع قرار داده میشوند تا صاف و ضخیم شود. این نوع شیشهها در ساختمانها و پنجرهها استفاده میشوند.
- ظروف رنگی: این ظروف از سیلیس درجه 6 ساخته میشوند. برای ساخت شیشههای رنگی از مواد اکسیداسیون و احیا مثل مواد کربنی در کورهها استفاده میشود. این مواد با تولید گازهای کربنی باعث رنگی شدن شیشهها میشود.
- الیاف شیشه: برای تهیه این الیاف از سیلیس درجه 7 استفاده میشود. این الیاف دارای مقاومت کششی بالایی بوده و در صنعت کامپوزیت استفاده میشود.